Lasbedrijf Benedict

Maakt een passend haardscherm voor elke open haard

Een vonkenscherm bestaat uit een metalen rand (lijst) met daarin een gaas materiaal (strekmetaal 6 x 3,4). Omdat het gaas materiaal in een rand zit opgesloten zijn er geen scherpe randen . Een frontscherm staat op poten. De meeste andere schermen staan op de onderste rand. Als er geen mogelijkheid is voor een staand scherm, kan er een hangend scherm of een scherm met een deurconstructie gemaakt worden.

 
Meerdelige schermen kunnen scharnierend of uit één geheel gemaakt worden. Het voordeel van een scharnierend scherm is dat het plat opgevouwen kan worden en dan weinig plaats inneemt. Het voordeel van een scherm uit één geheel is dat er geen spijlen op de hoek zichtbaar zijn.    

openhaard hoekscherm

Scharnierend hoekscherm

hoekscherm uit een geheel

Hoekscherm uit één geheel
Er kan een handvat of een versiering op het scherm gezet worden. haardscherm met versiering


handvat op haardscherm


Er zijn twee randprofielen waar een scherm mee gemaakt kan worden. Bij scherm type A wordt een dun profiel gebruikt en bij scherm type B wordt een dikker en steviger profiel gebruikt.


Randprofiel A
Randprofiel B

Voor de poten is er keuze uit een V-poot en een platte poot. Platte poten kunnen alleen bij een gladde egale ondergrond. Bij een platte poot staat de onderste rand 6 mm van de grond, bij een V-poot 17 mm van de grond. poten haardscherm

V-poot en platte poot 

                

Haardscherm met V poot

    V-pootDe schermen zijn in twee kleuren leverbaar:  zwart of antraciet. 

Scherm type A is ook in roestvrij staal leverbaar.

zwart haardscherm

  Links: zwart           Rechts: antraciet

RVS vonkenscherm

Hangend roestvrij stalen scherm


Vonkenschermen bekijken.

U kunt de schermen bekijken in onze verkoopruimte in Hoeven. Neemt u van te voren wel even contact op om er zeker van te zijn dat er iemand aanwezig is.